Invisalign

Hos Tandlægerne Søborg tilbyder vi det anerkendte system til tandretning og tandregulering: Invisalign. En Invisalign tandbøjle er en effektiv og diskret løsning til dig, som ønsker mere harmoniske og lige tænder. Invisalign er en gennemsigtig plastskinne, og er et alternativ til de traditionelle togskinner. Derfor vil andre heller ikke lægge mærke til, at du har denne mere moderne, gennemsigtige tandbøjle på. En Invisalign tandbøjle skal du have på i op til 22 timer i døgnet, hvorfor du også skal sove med den på.   

En Invisalign-behandling henvender sig bl.a. til dig med mild eller moderat overbid. Men har du skæve tænder, eller meget mellemrum mellem tænderne, så er Invisalign også behandlingen målrettet til dig. Om dine tænder volder dig decideret fysiske komplikationer i dagligdagen, eller om du blot af kosmetiske grunde ønsker dig en tandregulering, så er Invisalign behandlingen for dig. 

Invisalign behandling – Den indledende undersøgelse

Her hos Tandlægerne Søborg har vi mange års erfaring inden for Invisalign-behandling, og derfor er du i trygge hænder hos os. Når du kommer til din første konsultation, så laver vi indledningsvist en grundig undersøgelse af dit tandsæt, så vi kan vurdere, om Invisalign er den mest hensigtsmæssige behandling for dig. Viser det sig at være tilfældet, så udarbejder vi en grundig plan, og tager et digitalt 3D-aftryk, som efterfølgende analyseres af de amerikanske eksperter hos Invisalign i USA. Med det digitale 3D-aftryk vil du f.eks. kunne se, hvordan dit fremtidige tandsæt og smil vil se ud, når du har overstået behandlingen.

Godkender du den digitale forudsigelse, så går vi i gang med at producere dine helt egne unikke skinner. Det er selvfølgelig forskelligt fra person til person, hvor mange skinner, der skal produceres. I nogle tilfælde kan op imod 25 skinner være nødvendigt, mens 10 skinner i andre tilfælde kan være tilstrækkeligt. Men uanset hvor mange skinner, der skal produceres, så skal du huske at udskifte dem med 7-10 dages mellemrum. 

Behandlingsforløbet med Invisalign

Vi sørger naturligvis for, at du får en grundig introduktion til dine Invisalign-skinner, så du fuldstændig er klar over, hvordan de skal bruges fra start til slut. Løbende vil vi også følge din behandling, så vi evt. kan ændre lidt i behandlingen undervejs, hvis det er nødvendigt. Du skal bære skinnerne alle døgnets timer på nær, når du spiser, eller børster tænder, og derfor skal du også sove med dem på. Men det bliver hurtigt en normal rutine at have dem på.

Undervejs vil du kunne mærke bittesmå bevægelser i tænderne, da de gradvist vil rykke sig til den ønskede position – men ikke noget der vil føles ubehageligt. Behandlingstiden varierer meget, men ofte skal du have skinnerne på i 4 til 6 måneder. Når behandlingen er vel overstået, så skal du til en sidste grundig kontrol inde hos os, hvor vi skal sikre, at dine tænder har opnået den ønskede position.

SPØRGSMÅL 

Har du nogen spørgsmål til Invisalign og tandregulering, så er du altid velkommen til at kontakte os.