Tandlægeskræk

Lider du af tandlægeskræk, er du ikke den eneste. Det er helt naturligt at være nervøs, og alle behandlere på klinikken tager din bekymring alvorligt. Vi påbegynder ingen behandlinger, uden du er med, og vi gør vores yderste for at give dig en smertefri behandling. Tandlægeskræk kan behandles, men det første skridt er altid at bestille en tid.

Tandlæger med speciale i tandlægeskræk

Hos Tandlægerne Søborg har vi mange års erfaring i at behandle patienter, der lider af tandlægeskræk (odontofobi). Vi har fuld forståelse for, at det kan være skræmmende for nogle patienter at sætte sig op i tandlægestolen, og derfor er vi særligt opmærksomme på denne patientgruppe.

Desværre ser vi, at nogle patienter, der lider af tandlægeskræk, har en tendens til at undgå tandeftersyn og tandbehandlinger. Er det tilfældet for dig, kan det få store sundhedsmæssige konsekvenser for din mund- og tandsundhed. Eventuelt ubehandlet caries eller paradentose kan i sidste ende betyde, at tandkødslommerne bliver så dybe, at dine tænder bliver løse.

Selvom det måske kan virke grænseoverskridende for dig, der lider af tandlægeskræk, er det vigtigt, at du overholder dine regelmæssige tandeftersyn.

Smertefrie behandlinger

Gennem årene har vi oplevet, at mange, der lider af tandlægeskræk, er bange for at gå til tandlæge, fordi de tror, det er forbundet med smerte. Vi er klar over, at smertegrænser kan være forskellige fra patient til patient, men du er i trygge hænder hos os, da alle vores tandbehandlinger er 100 procent smertefrie, hvorfor du ikke skal være bekymret. Vi lægger en effektiv bedøvelse, som heller ikke er forbundet med nogen former for smerte, og derefter udfører vi den smertefrie tandbehandling i lige præcis dit tempo.

Hjælp til tandlægeskræk

Lider du af tandlægeskræk, må du meget gerne informere os om det, når du f.eks. skal booke din første tandlægetid, så vi kan skræddersy den rette behandling til dig.

Vi sætter ekstra tid af til selve tandbehandlingen. Inden behandlingen starter, kan vi eventuelt tage en snak om, hvad det er, der trigger din tandlægeskræk, så vi kan være ekstra påpasselige og opmærksomme under hele behandlingen. Har du behov for løbende pauser, er det naturligvis også noget, vi kan imødekomme: Tandbehandlingen foregår i lige det tempo, som du ønsker.

Er du i tvivl om noget så stil hellere et spørgsmål for meget end et for lidt.

Gode råd hvis du lider af tandlægeskræk

  • Sig til dig selv, at det ikke er flovt at være bange.
  • Sig, du har tandlægeskræk, når du bestiller tid.
  • Bestil fx en tid, hvor vi bare snakker og kigger.
  • Tag en ledsager med, hvis det gør dig tryg.
  • Tag evt. beroligende musik i ørene.
  • Vælg en tidlig tid, så du ikke skal være nervøs hele dagen.
  • Husk dig selv på, at vi er gode til at smertedække.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål til tandlægeskræk, er du altid velkommen til at kontakte os.