Operationer in house

Tandlæge gennemgår tandoperation hos Tandlægerne Søborg.

Om tandoperation

Hos Tandlægerne Søborg udfører vi stort set alle slags tandbehandlinger – herunder kirurgiske indgreb i tandkødet, munden og kæben. Vi har kirurger tilknyttet klinikken, som er uddannet på kæbekirurgisk afdeling på Rigshospitalet, hvorfor vi har stor erfaring inden for tandimplantater, fjernelse af visdomstænder, amputation af rodspidser samt andre typer af tandkirurgi.

Alle operationer foretager vi her på klinikken, hvorfor du som patient ikke skal henvises til specialister andre steder i byen. Vi gør udelukkende brug af kvalitetsmaterialer, ligesom alle vores operationer er 100 procent smertedækkede.

Skal du have foretaget en tandoperation, er du i trygge hænder her hos Tandlægerne Søborg.


 

Tandkirurgi – Tandimplantater

Uanset hvilken slags tandoperation, der er tale om, så tager vi altid udgangspunkt i dig og dine tænder, ligesom vi sørger for, at du får en tryg og omsorgsfuld behandling. Vi ved, det kan føles som et større indgreb med en tandoperation, og derfor er vi særligt opmærksomme på patienter, der lider af tandlægeskræk (odontofobi). Lider du af tandlægeskræk, må du meget gerne informere os om det, så vi kan skræddersy den helt rette behandling til dig.

Tandimplantater er bare én af de kirurgiske indgreb, som vi foretager her på klinikken. Et tandimplantat er en kunstig rod, vi opererer ind i kæben, som skal erstatte en manglende tandrod. Ovenpå den kunstige tandrod sættes en tandkrone fast, som ligner en helt naturlig tand. Du vil ikke kunne skelne tandkronen fra dine naturlige tænder. Når operationen er overstået, heler den kunstige tandrod ind i kæbeknoglen, så implantatet sidder godt fast. Vi gør udelukkende brug af de bedste implantater fra Astra Tech og Straumann, der er verdens førende producent af implantater. Operationen er 100 procent smertedækket, da du er i lokalbedøvelse, når tandimplantatet indsættes i kæben.

 

Fjernelse af visdomstand

Af andre kirurgiske indgreb fjerner vi selvfølgelig også visdomstænder, hvor en operation ofte er påkrævet. Det er ofte i de tilfælde, hvor visdomstanden kun delvist er frembrudt – eller slet ikke er frembrudt – at det er nødvendigt med en operation.

Det er ikke altid hensigtsmæssigt at fjerne en visdomstand, men vi anbefaler, at den bliver fjernet, hvis visdomstanden er vanskelig at holde ren, hvis der er caries i tanden, eller hvis der er for meget mellemrum mellem visdomstanden og nabotanden. Visdomstanden skal dog altid fjernes, hvis der er en cyste omkring vævet, der omkranser visdomstandens krone, eller hvis visdomstanden i underkæben generer nabotanden.

 

Rodspidsamputation

Rodspidsamputation er et andet kirurgisk indgreb, som vi udfører hos Tandlægerne Søborg. Der kan gå betændelse på rodspidsen af en tand efter en rodbehandling, og det sker ofte i forbindelse med en rodbehandling af en kindtand. Igen er der tale om kirurgisk indgreb, som også er 100 procent smertedækket. Efter operationen vil området været hævet i et par dage, ligesom patienten ofte får antibiotika som følge af infektionen.