Kroner

Hvad er en krone?

En krone er en erstatning af din egen tand, hvis den er så ødelagt, at den ikke kan repareres med en fyldning, eller hvis tanden har en revne (infraktion), som kan føre til, at din tand flækker.

Kronen omfavner/omklamrer hele din tand og gør den mere holdbar, så den ikke knækker, og du risikerer at miste hele tanden. Kronen laves i tandfarvet keramik, så den ligner dine naturlige tænder.

Behandlingsforløbet og tidshorisonten trin for trin

Før

  1. Før vi går i gang, vil vi altid starte med en grundig undersøgelse og en snak med dig om behandlingsmulighederne og dine ønsker og forventninger. Vi tager altid først et røntgenbillede, før vi beslutter, om tanden kan bære en krone.
  2. Du får to aftaler med ca. en uges mellemrum.

Under

  1. Første gang du kommer, bedøves du, og tanden beslibes. Hvis tanden er meget ødelagt, opbygges den i plast. Vi foretager en 3D-scanning af tanden og de omgivende tænder, hvilket er en nænsom og meget præcis aftrykstagning. Dit scan mailes til teknikeren, som fræser en krone, og tilpasser den, så den passer lige præcis til din tand. 3D-scanning er den nyeste teknologi inden for tandbehandling med meget mere præcise og sikre resultater end tidligere fremgangsmåder. De dentalaboratorier vi benytter, er de bedst kvalificerede, som anvender certificerede 1. klasses kronematerialer.
    Efter første behandling får du en midlertidig krone cementeret på.
  2. Anden gang du kommer fjernes den midlertidige krone, den endelige krone tilpasses og cementeres på.

Efter

Efter behandlingen kan du få lidt ømhed fra tand- og tandkød, og efter cementeringen kan der af og til godt forekomme ekstra følsomhed over for kulde.

Sådan vedligeholder du din krone

Din nye krone skal passes som dine egne tænder med omhyggelig tandbørstning og fluortandpasta. Du kan evt. supplere med tandtråd eller mellemrumsbørster. Selvom kronen dækker hele din tand, kan der godt komme hul (caries) under kronen, hvis den daglige tandbørstning ikke passes.

Pris

En krone koster fra 6.250 kr. til 7.000 kr. afhængig af kosmetikken.

Indeholdt i prisen for en krone er en evt. opbygning i plast og den midlertidige krone. Derudover kan der komme en udgift til et røntgenbillede og hvis nødvendigt en lokalbedøvelse.

Spørgsmål

Har du spørgsmål til vores kroner, er du altid velkommen til at kontakte os.