Tandeftersyn

Vi anbefaler, at du regelmæssigt får foretaget en undersøgelse af dine tænder og dine slimhinder. Så er der mulighed for at forebygge evt. begyndende tandskader og i tide at opdage, hvis der er sygdomme i din mundhule.

Er du allerede patient hos Tandlægerne Søborg, får du automatisk en indkaldelse, når det er tid til et nyt tandeftersyn. Hvis du ikke allerede er patient, kan du oprette dig i vores system, hvorefter du kan lave en online booking.

Når først du er oprettet, får du en booking-kode via sms, som du skal indtaste, og efterfølgende kan du benytte dig af vores bookingsystem, når du skal bestille tid til et tandeftersyn. Du er også altid velkommen til at kontakte os på tlf. 39 56 20 62, hvis du ikke kan finde en ledig tid i bookingsystemet, som passer dig.

Hvis du har smerter, skal du ikke benytte vores Online Booking, men i stedet ringe til os hurtigst muligt, så vi kan finde en tid til dig.

Tandrensning

Vi anbefaler, at du i forbindelse med en undersøgelse samtidig får en tandrensning som supplement til din daglige hjemmetandpleje. Vi renser tænderne for tandsten og andre misfarvninger. Mener du stadig, dine tænder er for mørke, kan vi tilbyde en blegning af dine tænder. Du kan læse mere om tandblegning her.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål til eftersyn, er du altid velkommen til at kontakte os.

Tandeftersyn – hvor ofte?

Hvor ofte du skal have et tandeftersyn afhænger af, om du har få, mange eller ingen vedvarende problemer med dine tænder eller tandkød. Men det afhænger også af, om du som patient tilhører den røde, gule eller grønne kategori. Denne inddeling af patienter i farvekategorier – den såkaldte trafiklysmodel – blev indført af Sundhedsstyrelsen tilbage i 2015. Hos Tandlægerne Søborg følger vi netop retningslinjerne for trafiklysmodellen til at finde ud af, hvor ofte vores patienter skal have et tandeftersyn.

Hvis du tilhører den røde kategori, skyldes det, at du har en aktiv sygdom i dine tænder eller tandkød, hvorfor du har behov for hyppige tandeftersyn. Ligeledes vurderes det også, at du ikke selv er i stand til at rette op på sygdomstilstanden. Hvor ofte du skal til tandlæge som rød patient, afhænger af vores faglige, individuelle vurderinger fra gang til gang. Du kan altid anmode om flere kontrolundersøgelser.

Tilhører du den gule kategori, har du også en aktiv sygdom i dine tænder eller tandkød. Men i modsætning til den røde kategori vurderer vi, at du i overvejende grad selv – og i samarbejde med os – kan rette op på dine tænders og tandkøds sundhedstilstand. Som gul patient bliver du typisk indkaldt til tandeftersyn to gange om året.

Har du ingen aktiv sygdom i dine tænder eller tandkød som følge af en sund tand- og mundhygiejne, tilhører du den grønne kategori. Grønne patienter får typisk en indkaldelse til tandeftersyn med 12 til 24 måneders mellemrum.

Hvad indebærer et tandeftersyn?

Under et tandeftersyn laver vi en grundig undersøgelse af hele dit tandsæt for at få en generel helbredstilstand af din mund. Her undersøger vi bl.a., om der er caries, syreskader eller om der er andre begyndende tandproblemer, som kræver en behandling.

Hvad koster et tandeftersyn?

Som ny patient koster et tandeftersyn – inklusiv tandrensning og røntgenbilleder – 700 kr. Er du allerede patient, er de diagnostiske grundundersøgelser væsentligt billigere. Prisen for et tandeftersyn varierer bl.a. efter, hvor gammel du er, om du får statstilskud samt andre forhold, der evt. betyder, at tandeftersynet bliver mere kompliceret.

Bemærk at unge mellem 18 og 21 år har ret til gratis tandpleje, hvis de er fyldt 18 år efter den 1. januar 2022. Ordningen vil løbende blive indfaset, hvorfor alle mellem 18 og 21 år vil være omfattet af denne ordning i 2025.