Broer

Hvad er en bro?

Hvis du mister en tand i tandrækken kan den erstattes af en bro eller et implantat. Læs mere om implantater her. En bro består af minimum to tænder og et eller flere mellemled. Et mellemled er erstatningen for den eller de tænder, der mangler. De tænder, der sidder på hver side af den manglende tand, beslibes, og der laves tre sammenhængende kroner, hvilket er en bro. Den sættes fast på tænderne med cement.

Behandlingsforløbet og tidshorisonten trin for trin

Før

  1. Før vi går i gang, vil vi altid starte med en grundig undersøgelse og en snak med dig om behandlingsmulighederne og dine ønsker og forventninger. Vi tager altid først et røntgenbillede, før vi beslutter, om en bro er den optimale løsning.
  2. Du får to aftaler med ca. en uges mellemrum.

Under

  1. Første gang du kommer, bedøves du, hvis det er nødvendigt, og tænderne beslibes. Hvis tanden er meget ødelagt, opbygges den i plast. Vi foretager en 3D-scanning af tanden og de omgivende tænder, hvilket er en nænsom og meget præcis aftrykstagning.
  2. Dit scan mailes til teknikeren, som fræser en bro, og tilpasser den, så den passer lige præcis til dine tænder. 3D-scanning er den nyeste teknologi inden for tandbehandling med meget mere præcise og sikre resultater end tidligere fremgangsmåder. De dentallaboratorier vi benytter, er de bedst kvalificerede, som anvender certificerede 1. klasses bromaterialer.
  3. Efter første behandling får du en midlertidig bro cementeret på.
  4. Anden gang du kommer, fjernes den midlertidige bro, og den endelige bro tilpasses og cementeres på tænderne.

Efter

Efter behandlingen kan du få lidt ømhed fra tand- og tandkød, og efter cementeringen kan der af og til godt forekomme ekstra følsomhed over for kulde.

Sådan vedligeholder du din bro

Din nye bro skal passes lige så godt som dine egne tænder med omhyggelig tandbørstning og fluortandpasta. Du kan med fordel supplere med tandtråd eller mellemrumsbørster. Selvom kronen dækker hele din tand, kan der godt komme hul (caries) under kronen, hvis den daglige tandbørstning ikke passes.

Priser

En 3-ledet bro koster fra 15.000 – 17.400 kr.

Indeholdt i prisen for en bro er evt. opbygning i plast og den midlertidige bro. Derudover kan der komme en udgift til et røntgenbillede og hvis nødvendigt en lokalbedøvelse.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål til vores broer, er du altid velkommen til at kontakte os.